https://www.high-endrolex.com/48

Dokonalý způsob mletí kávy | Kuchyně IN

Dokonalý způsob mletí kávy

DOKONALÝ ZPŮSOB MLETÍ KÁVY

Káva je pro mnoho lidí nezbytnou součástí každodenního života. Mnozí ji považují za elixír, který jim pomáhá zůstat v aktivním režimu během celého dne. Někteří se bez ní nedokážou probudit. A jiní si díky dobré kávě dokážou vykouzlit krásné okamžiky i během rušného dne.

Kvalita kávy závisí na mnoha faktorech, jako je původ zrn, pražení, skladování a samozřejmě i mletí kávy. Pokud se chcete těšit z dokonalé chuti kávy, je důležité mít na paměti, jaká je správná metoda jejího mletí.

Existuje totiž hned několik způsobů mletí kávy, které se od sebe liší jemností mletí a použitým zařízením. V tomto článku si představíme ty nejdůležitější způsoby mletí kávy a jejich výhody.

  • Hrubé mletí kávy

Hrubě mletá káva se nejlépe hodí pro přípravu kávy pomocí French pressu, který umožňuje zachovat plné aroma a chuťové vlastnosti kávy. Hrubě mletá káva je také vhodná pro přípravu kávy v Moka konvi.

  • Středně hrubé mletí kávy

Středně hrubě mletá káva se nejčastěji používá pro přípravu kávy v přístrojích typu drip, jako je například přístroj na filtrování kávy. Tento způsob mletí kávy je vhodný pro ty, kteří preferují kávu s jemnější chutí.

  • Jemné mletí kávy

Jemně mletá káva se používá pro přípravu espressa. Pro výrobu espressa je též důležité použít správného poměru kávy a vody, aby se zachovala správná konzistence a aroma kávy. Jemně mletá káva se také používá pro přípravu kávy turecké.

  • Extra jemné mletí kávy

Extra jemně mletá káva se používá pro přípravu kávového nápoje, kdy se káva připravuje tlakem. Tento způsob mletí kávy se používá především v Itálii a je považován za tradiční způsob přípravy kávy.

Mletí kávy

Mletí kávy pomocí mlýnku na kávu

Mletí kávy pomocí mlýnku na kávu je nejlepší způsob, jak získat čerstvou a kvalitní kávu. Mlýnky na kávu existují v několika variantách, od ručních až po elektrické. Výhodou ručního mlýnku je, že je snadno přenosný a můžete mít čerstvou kávu kdykoli a kdekoliv. Elektrický mlýnek na kávu vám umožní přesné nastavení jemnosti mletí, což je zase důležité pro přípravu různých druhů kávy.

Výběr správné metody mletí kávy závisí na vašich preferencích chuti a způsobu přípravy kávy. Pro získání nejlepších výsledků a chuťově perfektní kávy se doporučuje použít kvalitní kávu a zachovat správný poměr kávy a vody, případně správnou teplotu a způsob přípravy mléka pro mléčné nápoje. Je také důležité dbát na správnou údržbu mlýnku na kávu, aby vám dlouho sloužil a později při opotřebení neutrpěla kvalita při mletí.

Objevte kávovary značky Siemens

Nová řada plně automatických kávovarů Siemens EQ a plně vestavných automatických kávovarů Siemens iQ700 je vhodná i pro ty nejnáročnější milovníky kávy. Přesný a vysoce výkonný keramický mlýnek zajišťuje rovnoměrné namletí kávových zrn, což zaručuje dokonalé rozvinutí vůně. Senzor sensoFlow zajistí požadovanou teplotu. Spolu s chytrým vodním čerpadlem dosáhnete maximální kvality kávy a dlouhé životnosti kávovaru. Funkce aroma doubleShot poskytne extra silné espresso se zachováním aroma. A to je jen velmi krátký výčet funkcí, které kávovary Siemens nabízejí. Vychutnejte si kávu stisknutím jednoho tlačítka.

Mletí kávy je umění a správná metoda mletí vám umožní vychutnat si dokonalou chuť a aroma kávy s každým douškem. Vyberte si způsob mletí, který nejlépe vyhovuje vašim preferencím, a vychutnejte si skvělou kávu každý den.

Publikováno: 12. 10. 2023

https://www.high-endrolex.com/48

https://www.high-endrolex.com/48