https://www.high-endrolex.com/48

Nové trendy v kuchyni

Nové trendy v kuchyni

Máte v plánu pořídit si novou kuchyni? Pak vás jistě zajímá, co je v současnosti trendy a co naopak odvál čas. Níže najdete několik tipů a rad, jakým směrem se ubírat, na co si dát pozor, a čemu se naopak úplně vyhnout.

Kuchyně totiž už dlouho není jen místem, kde se vaří. O kuchyni se často hovoří jako o srdci domova. Denně se tam potkává celá rodina, často zde začínáme svůj den. A společně jej zde uzavíráme povídáním a sdílením svých zážitků z celého uplynulého dne. Proto je třeba si při plánování kuchyně skutečně dát záležet, abyste byli s jejím vzhledem i funkčností spokojeni na dlouhá léta.

Na co tedy myslet při plánování nové kuchyně, aby ve finále byla nejen designově pěkná a esteticky lahodila oku, k tomu ideálně nadčasová, ale především funkční a praktická?

Shrňme si nyní několik důležitých bodů, které je třeba mít na paměti při navrhování nové kuchyně:

  1. Zajistěte si dostatek úložného prostoru.
  2. Rozmyslete si, zda kuchyň nejčastěji bude využívat pravák nebo levák.
  3. Promyslete si výšku pracovní plochy vzhledem k výšce uživatele.
  4. Nezapomeňte na výklenky, okna, parapety a dveře, které jsou v dané místnosti, novou kuchyň jim musíte přizpůsobit.

A co je tedy teď trendy v jednotlivých aspektech?

Prostor

Stále častěji si rodiny propojují kuchyně s obývací částí domu a tím pádem mohou využít vzniklého prostoru pro kuchyňský ostrůvek. Ten pak může sloužit jak pro stolování, tak pro vaření. Stejně dobrou službu vám udělá pro rozšíření pracovní plochy. Rozhodně je však potřeba celkové uspořádání kuchyně rozmyslet tak, aby na sebe navazovaly zóny pro jednotlivé pracovní činnosti společně s optimálním využitím úložného prostoru. Jen tak nebudete po kuchyni neorganizovaně poletovat a ztěžovat si tak práci. Zkrátka nejdůležitější je mít vše potřebné po ruce.

Design

Nadčasovou barvou pro kuchyně je stále barva bílá. Dobře se kombinuje s jinými prvky a materiály, ať už je to dřevo nebo kámen či beton. Navíc bílá vypadá čistě a skvěle odráží světlo. Ti odvážnější pak dávají přednost černé barvě, kterou skvěle podtrhuje nová řada spotřebičů řady studioLine od značky SIEMENS.

Technologie

Technologickému vývoji se nevyhneme, jde stále dopředu, a tak nové technologie dobyly již mnoho domácností a kuchyní. Své aktuální náladě si můžete přizpůsobit osvětlení v místnosti, spotřebiče lze ovládat hlasem nebo na dálku. Pomocí aplikace Home Connect, se kterou jsou zadobře i spotřebiče SIEMENS, můžete přes Wi-Fi signál ovládat vše i na vašem telefonu nebo třeba tabletu. Novinkou jsou i zcela inovativní možnosti pro odsávání, které již nemusí být tradičně umístěno v úrovni horních skříněk nad sporákem. Můžete jej třeba schovat pod varnou desku, odkud se vysune pouze při vaření. To je naprosto dokonalé řešení třeba právě pro zmiňovaný kuchyňský ostrůvek. Nemyslíte?

Publikováno: 3. 1. 2022

https://www.high-endrolex.com/48

https://www.high-endrolex.com/48